Lavatanssidemo -workshop American Car Show’ssa 2024

American Car Show’n oheisohjelma tarjoaa tähtihetkiä ja hyödyllistä tietoa.

Jos lavatanssit kiehtoo, mutta et ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, niin perjantaina pidettävä tanssiworkshop sopii juuri sinulle! Täältä saat kaiken mitä tarvitset, jotta pääset kesälavoille nauttimaan suomalaisesta tanssikulttuurista.




Aika: pe 29.3. klo 15:15

Paikka: Kokoustila 203

Taso: Avoin

Kesto: 30-60 minuuttia

Ohjaajat: Jukka Salminen ja Hanna Konttori

Hinta: 0 €



Kenelle?

Nämä lavatanssidemo-workshopit sopivat tanssillista puolta itsessään tutkisteleville henkilöille, jotka haluavat tutustua lavatanssikulttuuriin ja -lajeihin. Workshop on helppo paikka saada tietoa siitä, mitä ja missä kesäisin tanssitaan, sekä millaisten tanssiorkesterien tai esiintyjien tansseihin kannattaa suunnata.

Jukan ja Hannan ohjaamassa workshopissa käydään läpi lavatanssiin liittyviä perusasioita ja itsevarmuutta kohottavia asioita. Lisäksi workshopissa esitellään suosittuja tanssilajeja, joiden tarkoitus on kuvastaa nykypäivän lavatanssien ominaispiirteitä.

Näissä workshopeissa osallistujan ei tarvitse tanssia, eikä työpajan hyödyistä nauttimiseen tarvita rytmitajua, tanssi- tai liikuntataustaa. Jukan ja Hannan workshop sopii myös paritanssia aikaisemmin harrastaneille.  

American Car Show'ssa lavatanssidemo-workshoppiin voivat osallistua kehollista itseilmaisua tutkiskelevat henkilöt; miehet, naiset ja muunsukupuoliset. Jukan ja Hannan ohjaama tilaisuus järjestetään suljetussa tilassa, johon ulkopuolisilla ei workshopin aikana ole pääsyä.  



Mitä on lavatanssi?

Lavatanssi viittaa tanssimiseen, joka tapahtuu erityisesti tanssilavoilla ja vastaavissa paikoissa. Lavatanssia voi harrastaa ympäri vuoden joskin Suomi on kuuluisa toinen toistaan upeimmista kesälavoistansa! Kesäisin tansseja järjestetetäänkin jopa päivittäin eri puolilla Suomea. Tanssilavoilla tanssitaan paritanssina, parin kanssa, erilaisia tanssilajeja ja musiikkia soitetaan joko levyiltä tai esiintyjän/tanssiorkesterin toimesta. Musiikkilajit vaihtelevat pääasiassa kahden kappaleen välein, jolloin saman tanssiparin kanssa tanssitaan kaksi kappaletta kerrallaan. Tanssilavoilla on erityinen hakukäytäntö ja sekä miehet että naiset voivat hakea tanssimaan joko miesten- tai naisten hakurivistä.


Miten varustautua?

Workshoppiin ei ole erityistä vaatimusta vaatetuksen suhteen, voit tulla juuri sellaisena kuin olet!    

Huomioithan, että tunneille otetaan vain rajallinen määrä osallistuja. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, näyttelyn pääsylippu tulee esittää workshopin ohjaajalle.

 

Kuka on ohjaamassa?

Jukka on American Car Show’n luova tuottaja ja intohimoinen paritanssin ystävä. Hänellä on kahdeksan vuoden kokemus lavatansseista, jonka lisäksi hän on osallistunut Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL ry:n koulutuksiin tanssinopetukseen liittyvistä aiheista.

Hannan tanssi löysi kuutisen vuotta sitten ja se oli rakkautta ensi askeleelta. Tuon kohtalokkaan illan jälkeen ei ole mennyt päivääkään ilman tanssia jossakin muodossa. Hanna on myös kouluttautunut seuratanssin perusohjaajaksi sekä Tanssikansa Ry:n etta Suomen Seuratanssiliiton (SUSEL) kautta ja johdattelee mielellään jokaisen kiinnostuneen lajin pariin / levittää mielellään tanssin ilosanomaa kaikelle kansalle.

 
Edellinen
Edellinen

American Car Show’n Best In Show ja Miss Hot Rod -voittajat 2024

Seuraava
Seuraava

Tiedote: Motorsport-näyttelyosiossa väkevä kilpa-autokattaus ja huippukuskit