ACS2024 on pääsiäisen ykköstapahtuma koko perheelle

Näyttely viehättää yksityiskohdillaan ja huokuu autokulttuurin perintöä. Kuva: Juho Pietarinen

American Car Show ei jätä ketään kylmäksi, joka pitää harrasteajoneuvoista tai kilpa-autoista. Tapahtumassa esitellään monenlaisia harrastusmuotoja, sekä rakentajia ja omistajia. 


American Car Show on vuosien saatossa laajentunut pienen piirin harrastetapahtumasta Suomen suurimmaksi alan harrastajien ja koko perheen pääsiäistapahtumaksi.

Tapahtuma pidetään joka vuosi pääsiäisenä, ja näyttämönä on viime vuosina toiminut Helsingin Messukeskus. Vuoden 2024 on American Car Show on isompi kokemus kuin koskaan aiemmin, ja tapahtuma järjestetään 29.-31.3. eli pääsiäisenä.


Tapahtuma ei keskity pelkästään autoihin. Se kertoo yhteisöstä, jaetusta intohimosta ja historiasta, joka elää ja hengittää harrasteajoneuvojen kautta. Tämä on tilaisuus yhdistää menneisyys nykypäivään ja havaita, miten autokulttuuri on vuosien saatossa kehittynyt ja muovautunut.  



American Car Show'n historia ulottuu kauas menneisyyteen. Ensimmäinen näyttely pidettiin Tikkurilan Jäähallissa vuonna 1978, ja siitä lähtien tapahtuma on kasvanut ja kehittynyt huomattavasti. Vuosien varrella näyttelykokonaisuus on laajentunut ja vetänyt puoleensa yhä suurempia yleisöjä sekä kotimaasta että ulkomailta.

American Car Show on toiminut näyttämönä monille erilaisille harrastusmuodoille, jotka ovat esitelleet ajoneuvokulttuurin eri puolia. Näyttelyosastot ovat antaneet kävijöille mahdollisuuden nähdä monipuolisesti erilaisia ajoneuvoja, kuulla tarinoita niiden takana ja oppia ajoneuvokulttuurin historiasta ja nykytilasta.

Viimeisten vuosien aikana tapahtuman laajuus on ollut vaikuttava. Näyttelyosastot ovat kattaneet laajan kirjon eri teemoja mm.



  • Classic Car Show, johon on koottu esille hienoimmat klassikko-autot, moninaiset mobilisti-kerhot ja alan edustajat.

  • Custom Truck Show, jossa nähdään hienoimmat rekat ja kuljetuskalustot. Nämä näyttävät ajoneuvot ovat todellisia tuunauksen taidonnäytteitä ja tuovat näyttelyyn suurta ja komeaa sisältöä.

  • MC Heaven, jonka antia ovat valtakunnan kauneimmat, tehokkaimmat ja uljaimmat uniikit moottoripyörät monilta eri vuosikymmeniltä.

  • Mopo Tuning, joka on koonnut komeimmat mopot ja muut pienemmän luokan kaksipyöräiset samaan näyttelyosioon. Kokonaisuus on todella suosittu nuorison parissa.

  • Motorsport, joka on aidosti koko suomalaisen moottoriurheilun kokoava näyttelyosio jossa on esitteillä erilaisia kilpa-autoja.

  • Tuning Car Show, jossa voi nauttia tarkan suunnittelun ja tuhansien käsityötyötuntien tuloksena syntyneistä sporttisista, moderneista ja ainutlaatuisista autokaunottarista.



Tapahtumaan osallistuvat monet kerhot ja yhdistykset sekä yksityishenkilöt, jotka tuovat omia ajoneuvojaan esille. American Car Show’ssa on useita erilaisia näytteilleasettajia, jotka esittelevät autoihin liittyviä tuotteita ja tarvikkeita, sekä järjestävät ohjelmanumeroita ja esityksiä.

American Car Show tarjoaa nähtäville laajan kirjon amerikkalaisia autoja eri vuosikymmeniltä, mukaan lukien klassikot, muskeliautot, customit ja Hot Rod -autot. Tapahtuma ei kuitenkaan keskity ainoastaan amerikkalaisiin autoihin. Yleisöllä on tilaisuus ihailla myös muita harrasteajoneuvoja, kuten silmiinpistäviä rekkoja, kustomoituja moottoripyöriä tai kilpa-autoja, jotka ovat keskeinen osa rakentelukulttuuria.

Jokainen näyttelyssä oleva harrasteajoneuvo kertoo oman uniikin tarinansa, paljastaen vierailijoille näkökulman ajoneuvokulttuurin rikkaaseen historiaan ja kehitykseen.



Video: Tältä näytti vuoden 2018 American Car Show.

Jos olet kiinnostunut amerikkalaisista autoista tai ajoneuvokulttuurista yleensä, American Car Show tarjoaa sykähdyttävän sukelluksen tähän kiehtovaan maailmaan. Näyttely kertoo tarinaa vuosikymmenien takaa ja esittelee nykyhetkeä.

Täällä voit tuntea sen saman innostuksen, joka on ajanut ajoneuvoharrastajia ja -rakentajia vuosikymmenien ajan. Jokainen ajoneuvo kertoo oman tarinansa, ja takana on aina intohimoinen harrastaja tai tiimi, joka on nähnyt vaivaa luodakseen jotain erityistä.

Olitpa sitten vanhojen muskeliautojen ystävä, kiiltävien uusien custom-autojen ihailija tai haluat vain kokea harrasteautokulttuurin ilmapiirin, löydät varmasti jotain, joka sytyttää sinussa kipinän.

Joten, jos haluat kokea jotain todella erityistä ja ainutlaatuista, varmista, että merkitset kalenteriisi American Car Show'n päivämäärät. Tervetuloa nauttimaan, oppimaan ja viihtymään! 

>>> Tutustu tapahtumaan - Klikkaa tästä!

Edellinen
Edellinen

Miten harrastajat tuovat oman leimansa American Car Show’hun?